Sprawozdanie z konferencji "Edukacja dla zrównoważonego rozwoju" - Perepeczko, Barbara (Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk, 2010)
Sprawozdanie z VII Międzynarodowej Konferencji „Edukacja dla zrównoważonego rozwoju”, która odbyła się w dniach 18–21 października 2009 roku w Szklarskiej Porębie.