Rolnictwo francuskie i polskie w Europie 2007 roku — wspólne doświadczenia i interesy - Michalska, Sylwia; Śpiewak, Ruta (Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk, 2008)
W dniach 5 i 6 października 2007 roku w Stacji Naukowej Polskiej Akademii Nauk w Paryżu odbyło się polsko-francuskie seminarium poświęcone problemom wsi i rolnictwa obu krajów.