@misc{Anderson_Jock_R._Nowy_2020, author={Anderson, Jock R. and Nagarajan, Latha and Naseem, Anwar and Pray, Carl E. and Reardon, Thomas A.}, number={4 (189)}, copyright={Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0}, address={Warszawa}, journal={Wieś i Rolnictwo}, howpublished={online}, year={2020}, publisher={Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk}, language={en}, abstract={Osiągnięcie poziomu bezpieczeństwa żywnościowego obejmującego wszystkich ludzi od dawna jest głównym celem polityki publicznej w każdym kraju. Jest to także wyzwanie w skali globalnej, zgodnie ze współczesnymi celami zrównoważonego rozwoju ONZ. Początek pandemii COVID-19 w 2020 r. ujawnił dodatkowe wyzwania dla decydentów w dziedzinie polityki żywnościowej. W niniejszym artykule opisane zostały niektóre kluczowe elementy tych wyzwań i odpowiedzi na na nie.}, title={Nowy koronawirus, bezpieczeństwo żywnościowe i identyfikacja wariantów polityk}, type={Tekst}, URL={http://rcin.org.pl./Content/243672/wir_2020_4_189_077_088.pdf}, keywords={pandemia, COVID-19, bezpieczeństwo żywnościowe, łańcuchy dostaw, polityki}, }