@misc{Klonder_Andrzej_Moda_2012, author={Klonder, Andrzej}, volume={60}, number={3}, copyright={Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska}, journal={Kwartalnik Historii Kultury Materialnej}, address={Warszawa}, howpublished={online}, year={2012}, publisher={Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk}, language={pol}, title={Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw, pieczenia chleba i inne sekreta gospodarskie i kuchenne, oprac. Jarosław Dumanowski, Rafał Jankowski, Monumenta Poloniae Culinaria. Polskie Zabytki Kulinarne, t. II, red. Jarosław Dumanowski, Warszawa 2011}, type={Tekst}, URL={http://rcin.org.pl./Content/220021/PDF/WA308_76772_P330_Moda-bardzo_I.pdf}, keywords={nowożytny o. -- Polska, sztuka kulinarna, kuchnia nowożytna, kuchnia staropolska, przepisy kucharskie nowożytne, cukiernictwo, rękopisy nowożytne, źródła archiwalne do historii kuchni}, }